Sposób przygotowania

Dno tortownicy pokryć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem mikserem na puch, dodać zmiksowane banany (jeden zostawić do dekoracji), żółtka, 2 galaretki rozpuszczone w 1/2 l wrzątku i ostudzone (powinny być letnie), pianę z białek. wszystko razem wymieszać. Wlać masę na biszkopty, pozostawić do stężenia. Gdy masa zastygnie, na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry banan i zalać trzecią, tężejącą już galaretką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    o matko, jadłabym to całymi dniami!
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pycha bananowiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !