Sposób przygotowania

BISZKOPT: Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy 4 łyżki wrzącej wody i mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, następnie cukier i mieszamy 3 minuty. Na koniec dodajemy mąkę i proszek mieszamy powoli. Pieczemy. I przekrawamy na pól
MASA: Do garna wlewamy 4,5 szklanki wody wraz z szklanką cukru i gotujemy. Kisiel rozpuszczamy w wodzie i wlewamy na gotującą się wodę z cukrem. Wrzucamy do tego margarynę i mieszamy żeby się roztopiła, Na koniec dodajemy 3 galaretki. I mieszamy żeby wszystko się rozpuściło. Ciepłe wylewamy na biszkopt na to dajemy truskawki. Na wierzch dajemy druga część biszkoptu i układamy również truskawki. Zalewamy galaretka rozpuszczonymi w niecałym litrze wody. Wkładamy do lodówki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysiekgd

    Przepis warty uwagi - aż się by chciało od razu spróbować ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oj tak, aż ślinka cieknie na sam widok :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !