Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEREŚNIOWA BABKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
margaryna 1,5 szt
jajko 5 szt
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka 3,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1,5 szkl
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CZEREŚNIOWA BABKA

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Pianę ubić na sztywno, dodać żółtka i wymieszać do tego dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy dłużej. Później dodajemy mąkę proszek do pieczenia, mleko i margarynę. Połowę ciasta wylewamy na brytfannę i wsypujemy połowę czereśni. Do drugiej dodajemy kakao i dajemy drugą część czereśni i wlewamy na białe ciasto. Pieczemy godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 13.07.2012 13:48
dobre
Juleczka20 28.06.2012 09:30
muszę zrobić,biorę więc do siebie:)
niedozywiona 13.06.2012 14:47
kurcze, non stop myślę o czereśniach a nie mogę ich nawet ruszyć ;< ale przy nadarzającej się okazji kiedy będę mogła je zjeść to spróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak