Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z serem Rouge

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 (górne) sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser Rouge 4 plastry
Kurczak z grilla Prymat wg uznania
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 małej sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z serem Rouge

Kroki postępowania

1
Z udek delikatnie usunąć kość.
Krok 1 - Udka z serem Rouge foto
2
Oprószyć je solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera i trochę cebuli, posypać bazylią.
Krok 2 - Udka z serem Rouge foto
3
Zwinąć w roladki, zabezpieczyć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obficie posypać przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Udka z serem Rouge foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 70-80 minut.
Krok 4 - Udka z serem Rouge foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.02.2013 22:29
Z przyjemnością zjadłabym takie udko.
Justa32 08.08.2012 21:18
Mniam!!!!
Weronika_eM 03.07.2012 22:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak