Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser galaretkowy w barwach Polski.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
truskawki 150 g
jogurt grecki 2 łyżki
woda 250 ml
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser galaretkowy w barwach Polski.

Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie i zostawić do wystudzenia. W międzyczasie umyć truskawki i pokroić na mniejsze cząstki. Napełnić nimi wybrane przez nas pojemniki. Gdy galaretka będzie zimna zalać truskawki i wstawić do lodówki by stężała. Po tym czasie jogurt grecki zbełtać (ewentualnie posłodzić) i wylać na talerz. Na porcję jogurtu wyciągnąć galaretkę i ozdobić truskawką. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 13.06.2012 13:00
patriotyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak