Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niedzielny rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus kurczaka 1 sztuka
wołowina z kością
marchew 3 sztuki
seler korzeniowy
porcja rosołowa
biała pietruszka
cebula biała
seler naciowy 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól
lubczyk
czosnek
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: niedzielny rosół

Mięso oraz obrane warzywa starannie myjemy i przekładamy do garnka (prócz czosnku).

Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy,liście selera (np mrożone) oraz lubczyk jeśli posiadamy. Wlewamy tyle wody aby przykryła zawartość garnka i wsypujemy sól,która wypłucze z mięsa oraz warzyw to,co najcenniejsze do wywaru!

Gotujemy na minimalnym ogniu aby rosół był klarowny! kiedy mięso jest już miękkie dodajemy obrane ząbki czosnku i gotujemy tylko 5 minut.

Doprawiamy do smaku i podajemy z drobnym makaronem typu nitki oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 13.06.2012 12:59
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak