Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z fasolką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy
porcja rosołowa
fasola Jaś 1 szkalnka
udko kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
gęsta śmietana 3 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
sok z cytryny
ziemniaki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z fasolką

Buraki myjemy i gotujemy,studzimy obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.

Do garnka wkładamy umute udko,oraz obrane i umyte: marchew,pietruszkę,seler,cebulę. Dorzucamy listek laurowy,ziele angielskie i sól. Zalewamy wodą aby wszystko było dobrze zakryte. Gotujemy wywar. Po ok 20 minutach dodajemy obrane,umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. gotujemy do miękkości.

W oddzielnym rondelku gotujemy wcześniej namoczoną fasolkę,gdy jest miękka przekładamy do garnka. gdy ziemniaki sa już miękkie dodajemy starte buraki oraz sok z cytryny,zagotowujemy i doprawiamy. Podajemy z gęstą śmietaną oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 13.06.2012 12:42
bardzo ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak