Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Piekarnik nastawić na 170 st C.
Blachę ok. 20x30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem.
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, ostudzić. Dodać 250g cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, wymieszać. Dodać 3 jajka - wbijać po jednym i dobrze miksować przed dodaniem kolejnego. Dodać mąkę i 3/4 łyżeczki soli. Wymieszać. 3/4 masy wlać do blaszki.

W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, sok z cytryny, jajka i 1 łyżeczkę cukru waniliowego.. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylać masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.
Piec 45-60 minut.Studzić w otwartym piekarniku.
Pychota :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    bardzo ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo efektowne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    o, to ciacho znam, to ciacho uwielbiam, z resztą jak wszystko, co w najmniejszym stopniu jest serniczkiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam takie ciacha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !