Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z żołądkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki kurczaka 30 dag
marchew 2 sztuki
seler
porcja rosołowa
pietruszka
ziemniaki 4 ziemniaki
śmietana 18 proc
natka pietruszki
masło 1 łyżka
sól do smaku
kasza jęczmienna 6 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z żołądkami

Do garnka wrzucamy oczyszczone,umyte i pokrojone żołądki. Dodajemy warzywa oprócz ziemniaków,liść laurowy,ziele angieslkie oraz masło. Gotujemy aż żołądki zaczną robić się miękkie,wyjmujemy warzywa i wsypujemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy będzie miękka dodajemy pokrojone z kosteczkę ziemniaki,gotujemy do miękkości. Dodajemy marchewkę potartą na grubej tarce,doprawiamy solą oraz smietaną. Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.06.2012 11:28
lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak