Sposób przygotowania

Groch moczymy w letniej wodzie na noc. Rano do garnka wrzucamy żeberko,marchew,por,seler i cebulę. Gotujemy całośc aż mięso i warzywa staną się miękkie. Wszystko wyjmujemy i wsypujemy groch wcześniej osączony. Gotujemy na średnim ogniu ok 40 minut aż groch zacznie się rozpadać,wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy i one zmiękną dodajemy kawałki mięsa oraz marchewkę starta na tarce o grubych oczkach,doprawiamy majerankiem,solą a także pieprzem. Chleb kroimy w małą kosteczkę i wsypujemy na suchą patelnię,prażymy grzanki co jakiś czas mieszając aż będą złote i chrupiące. Podajemy w gorącej zupie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !