Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
ziemniaki 2 sztuki
udko kurczaka 1 sztuka
włoszczyzna
serek topiony pieczarkowy 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krem z pieczarek

Z udka,włoszczyzny,lista laurowego oraz ziela angielskiego gotujemy wywar. Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyjmujemy je. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki oraz ziemniaki obrane,umyte i pokrojone z kostkę. Gotujemy ok 25 minut,dodajemu połowę serka topionego i gotujemy na małym ogniu aby się rozpuścił. Wrzucamy marchewkę z wywaru i całość miksujemy. Doprawiamy śmietaną,solą oraz zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.08.2012 00:18
Lubię i dawno nie robiłam, chyba na obiadek niedzielny zrobię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak