Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
udko kurczaka 1 sztuka
marchew
seler korzeniowy
porcja rosołowa
ziemniaki 3 sztuki
gęsta śmietana
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Do garnka wkładamy umyte udko oraz obrane i umyte warzywa prócz botwinki i ziemniaków. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i stawiamy garnek na średni gaz. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie i wszystko wyjmujemy z garnka. Wkładamy pokdojone z kostkę ziemniaki oraz pokrojone w plasterki malutkie buraczki,gotujemy do miękkości i wtedy dodajemy liście botwinki pokrojone na kawałki. Gotujemy do 5 minut po czym zdjemujemy z ognia,doprawiamy posoloną śmietaną i dodajemy plasterki wcześniej ugotowanej marchewki. Jeśli ktoś lubi można dodać kawałki mięsa z udka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak