Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa szynka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 2 kg
przyprawy
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: domowa szynka

Kroki postępowania

1
Mięso szynkowe , umieszczamy w wodzie z solą peklową ( wedlug przepisu na opakowaniu ) dodajemy lisć laurowy, ziele angielskie 3 szt , pieprz 3 szt , i w szklanym bądz , garnku umieszczamy w lodówce na 7 dni .
Krok 1 - domowa szynka foto
2
Po 7 dniach umieszczamy mięso w siatce , by ładnie wyglądało i dobrze sie po upieczeniu kroiło :)
Krok 2 - domowa szynka foto
3
Nastepnie nacieramy przyprawą według uznania , ja uzyłam prymat szynka domowa + papryka i pieczemy w piekarniku ok 2h
Krok 3 - domowa szynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 20.02.2013 12:17
super ;) i jaka dorodna:P
Anna133 01.11.2012 20:23
i znów trzeba taką zrobić , swięta tuż tuż
Betka 24.10.2012 14:45
mmm taka jest najlepsza;)
ewcia1312 25.08.2012 20:30
wygląda smakowicie:-)
Anna133 13.06.2012 14:12
i sobie wyobraście , ze po upieczeniu zostało ok 1.60 kg gotowej szynki , to jak sie policzy ile ona mnie kosztowała ? to wychodzi za bez cen , a w skelpach sprzedają takie dziadostwo za taką kasę , musze sobie wedzarnie zrobić i będę sama je wedzić jak mój dziadek
Beatris 13.06.2012 12:50
Idealnie przygotowane mięsko.
EWI 13.06.2012 09:53
mniam
Cukiereczek13 13.06.2012 09:52
ale pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak