Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto delicjusz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
cukier drobny 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka owocowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto delicjusz

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę,dodajemy żółtka oraz obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wszystko mieszamy i wylewamy powstałą masę na natłuszczoną blachę. Pieczemy 30 minut w 180stopniach.

Galaretki rozpuszczamy w niepełnych 3 szklankach wrzącej wody,odstawiamy do ostudzenia.

Zimny biszkopt nasączamy i układamy na nim delicje,całość zalewamy tężejącą galaretką.

Wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 13.06.2012 19:42
coś innego
MagdaeM 13.06.2012 10:29
super
Amellia 13.06.2012 10:06
super
Bozena4 13.06.2012 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak