Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa z ryżem i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1/2 sztuki
marchew 1/2 sztuki
śmietana 4 łyżki
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa z ryżem i śmietaną

Ziemniaki obrać, umyć, zalać rosołem albo bulionem (ok. 2 litry). Postawić do gotowania. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki, dodać do zupy. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na oleju.
Dodać do zupy razem z przygotowaną marchwią.
Razem zagotować i zasypać ryżem.
Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Ugotowana zupę nalać na talerze i dodać po łyżce śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 13.06.2012 10:44
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak