Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
jajko 6 sztuk
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mięsno - ryżowe z jajkiem

Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do mięsa dodajemy ryż, cebulę, dwie łyżki tartej bułki, wbijamy dwa jajka i zarabiamy masę. Jeśli nie jest zwięzła dodajemy więcej bułki tartej i doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy jajka i delikatnie łączymy z masą.

Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.06.2012 17:04
Tez takie robię smaczne .
Rafał10 13.06.2012 09:44
PYCHOTKA!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak