Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do grillowanego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ketchup 1/2 szklanki
majonez 3/4 szklanki
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do grillowanego mięsa

Czosnek obrać, pokroić i zmiażdżyć ze solą. Można też przecisnąć przez praskę. Majonez połączyć z ketchupem i przygotowanym czosnkiem. Wymieszać na jednolitą masę.

Można zaostrzyć smak solą i pieprzem, można też dodać pokrojony szczypiorek.

Podawać do grillowanego mięsa i kiełbasy. Do pizzy, mięsnych sałatek, czipsów i gotowanych jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 22.06.2012 13:18
pyszny sosik też taki robię
Justyna Jussstiii 13.06.2012 08:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak