Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ciasto to robię od lat, od zawsze było w moim domu i pojawiło się już w mojej księdze, tym razem robiłam go jednak według nowego przepisu mojej cioci (inny przepis na babki, całkiem inny krem) stąd też postanowiłam go zaprezentować. Wyglądowo jest identyczny jak ten mój tradycyjny, ale w smaku dostrzec można różnice :)

Do składników na ciasto:
Wodę gotujemy z cukrem i studzimy, dodajemy do tego żółtka i olej - ucieramy. następnie dodajemy 3 szklanki mąki zmieszane z proszkiem - mieszamy łyżką, na sam koniec dodajemy pianę z białek - delikatnie mieszamy i dzielimy na 2 częsci. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, do drugiej kakao, mieszamy i przelewamy do wąskich blaszek, pieczemy 35minut, po ostudzeniu kroimy na kromeczki


Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Lubię to ciasto. Nie pamiętam kiedy ostatni raz takie jadłam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawe i apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszne ciacho, kawałeczek by mi się do kawy przydał :)
  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    uwielbiam
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszne ciacho
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda smakowicie - delikatne i puszyste ciacho :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    MNIAM MNIAM na pewno bardzo smaczne ciasto;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !