Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg mojego męża

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
kawałek boczku z kością 1 szt
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa 3 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 op
cukier 1 łyżeczka
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżeczka
\"ognista mieszanka przypraw\"
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
semolina 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg mojego męża

Fasolę Jaś namoczyć na 24 godz. w misce z wodą, której jest 2 razy więcej niż fasoli, ugotować w tej samej wodzie z kawałkiem boczku z kością, zielem angielskim i liściem laurowym. Cebulę poszatkować w szatkownicy Triblade. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebulą na złoto. Dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, podlać wrzącą wodą, dodać cukier i przyprawy, gotować ok. 10 minut. Zagęścić semoliną wymieszaną z niewielką ilością wody. Rozłożyć do miseczek, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.09.2012 22:17
ale mi smaka narobiłaś
Rafał10 13.06.2012 09:57
uwielbiam fasolkę po bretońsku :) w Twoim wydaniu brzmi świetnie !
Katarzyna87 13.06.2012 08:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak