Sposób przygotowania

Mleko łączymy z serkiem waniliowym i jajkiem. W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych - mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Odstawiamy, aby odpoczęło.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na pół lub plasterki - jak lubicie. Miód wlewamy do rondelka, podgrzewamy po chwili wrzucamy truskawki. Karmelizujemy przez około 2 minuty.
Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu (2 łyżki ciasta na jednego placka). Układamy gotowe racuchy na talerzu, a na wierzch kładziemy karmelizowane w miodzie truskawki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    wyśmienite racuszki!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !