Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z 4 łyżkami cukru na sztywną pianę, nastepnie dodajemy żółtka i miksujemy. Potem dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy delikatnie łyżką. Blachę smarujemy olejem i wyścielamy papierem śniadaniowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, do 180stopni na około 30minut. Po tym czasie wyjmujemy biszkopt z blachy na ścierkę, zdejmujemy papier śniadaniowy, a biszkopt jeszcze ciepły zawijamy w ścierkę w roladę (w poprzek). Odstawiamy do ostygnięcia.


Komentarze

  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm na pewno smaczna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha:) lubię rolady biszkoptowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelacyjna jest!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !