Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet miodowo-truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 6 łyżek
cytryna 1/2 sztuki
woda 1 (przegotowana)
truskawki świeże 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet miodowo-truskawkowy

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, odszypułkować, lekko osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 1 - Sorbet miodowo-truskawkowy foto
2
Truskawki przełożyć do plastikowego pojemnika, zamknąć i mocno zamrozić.
Krok 2 - Sorbet miodowo-truskawkowy foto
3
Po kilku godzinach zamrożone truskawki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód i wyciśnięty z cytryny sok.
Krok 3 - Sorbet miodowo-truskawkowy foto
4
Wszystko dokładnie miksować, stopniowo dolewając przegotowaną, zimną wodę.
Krok 4 - Sorbet miodowo-truskawkowy foto
5
Gotowy sorbet, w razie potrzeby, wstawić jeszcze na pół godziny do zamrażalnika, a następnie rozłożyć do pucharków. Podawać od razu.
Krok 5 - Sorbet miodowo-truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.10.2013 23:12
Śliczny kolor ma ten sorbet. Na pewno był pyszny.
Kate131 27.08.2012 09:50
pycha
Kas2 23.07.2012 23:52
musi być boski! wygląda rewelacyjnie
Misiabe 13.06.2012 01:22
pięknie sie prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak