Sposób przygotowania

Do mąki dodać cukier, jajko i masło. Zagnieść ciasto a następnie włożyć je na pół godzinki do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wraz z brzegami. Piec ok. 15 minut. zmielony ser biały wymieszać z cukrem i zapachem oraz żółtkami. Dodać proszek budyniowy, skórkę oraz śmietanę. powstałą masę wyłożyć na ciasto. Sernik piec ok., 40 minut. wiśnie ułożyć na wierzchu sernika i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    prosty przepis,lubie takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł bardzo ciekawy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !