Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 4 łyżki
jajko 3 szt
sól
pieprz
cebula 1 szt
masło 5 dkg
bułka czerstwa
wołowina gotowana 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z mięsem

Ziemnaiki obieramy i myjemy,połowę ścieramy na tarce i mocno odciskamy wodę do miseczki a skrobię która się osiądzie na dnie ponownie dodajemy do ziemnaików,resz ziemniaków gotujemy studzimy i mielimy.Surowe ziemniaki mieszamy z ugotowanymi dodajemy mąkę dwa jajka i sól i zagniatamy ale krótko.Ugotowaną wołowinę mielimy z przesmażoną cebulką i namoczoną i odciśniętą bułką,następnie dodajemy jedno jajko i przyprawiamy do smaku.Z masy ziemniaczanej formujemy placuszki nakładamy przygotowany farsz i sklejamy tak aby powstały kulki.Wrzucamy je na wrzącą osoloną wodę i gotujemy 5 minut od czasu wypłynięcia na wierzch.Podajemy z duszoną cebulką lub skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.11.2014 10:21
Ale apetyczne!
Ada-Gaba 13.06.2012 07:01
pycha
elka4621 12.06.2012 21:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak