Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 800 g
ziele angielskie 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz
włoszczyzna 300 g
jajko 1 szt
bułka czerstwa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy wołowe

Warzywa obrać, umyć.
Ugotować wywar z włoszczyzny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.
Mięso, pokroić na kawałki i zemleć razem z bułką w maszynce.
Dodać odrobinę soli, jajko, pieprz, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Kształtować okrągłe klopsy.
Wkładać je na osolony wywar z włoszczyzny.
Wywaru powinno być tylko tyle, aby klopsy były nim pokryte.
Gotować na wolnym ogniu godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 01.09.2012 23:45
uwielbiam to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak