Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piramidki z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 30 dag
szczypior 1/2 pęczka
sos sojowy 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
DODATKOWO:
kalarepa 2-3 sztuki
pomidor
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Piramidki z grilla

Kalarepę obrać i pokroić w plastry każdy posypać odrobiną soli i pieprzu, zostawić tak na kilka minut w tym czasie przygotować mięso. Do mięsa dodać drobno pokrojony szczypior i przyprawy, dokładnie wymieszać i uformować malutkie i płaskie kotleciki(takie na wielkość kalarepy) na gorącym grillu ułożyć kotleciki, kalarepę i cebulę pokrojoną w plastry, wszystko grillować kilka minut z dwóch stron.
Na talerzu ułożyć gruby plaster pomidora i na nim na zmianę ułożyć kalarepę, cebulę i kotleciki. Można do tego podać jakiś ostry sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.08.2012 06:47
pieknie wygląda
czekoladka_m 28.08.2012 15:16
Aż zachęcają do zjedzenia;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak