Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy 2 kg
jałowiec 1 łyżka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
mąka 1 łyzeczka
ocet 100 ml
cebula 1 szt
słonina 100 g
śmietana 200 ml
ziele angielskie 4 ziarna
Goździki całe Prymat 4 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Zagotować ocet z 500ml wody, posiekaną cebulą i przyprawami. Mięso w kamiennym garnku zalać wrzącą bejcą. Po 3 min. Wyjąć mięso, bejcę ostudzić i znowu włożyć do niej mięso. Odstawić na 2 dni.
Mięso opłukać, naszpikować pokrojoną słoniną, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 3 łyżkami bejcy i piec 70 min. W temp. 200 stopni. Mięso polać śmietaną wymieszaną z mąką i piec 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 09.08.2012 22:09
super
Betka 02.08.2012 08:04
wspaniała;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak