Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Przepis ten jest pracochłonny i wymaga sporo cierpliwości, ale efekt jest wspaniały, więc warto wypróbować. Na początku musimy przygotować marynatę. Do miski wlewamy około 0,5 szklanki oleju, dodajemy majeranek, 1,5 łyżeczki soli, sporo pieprzu, 3 liścia laurowe, 4 ziela angielskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek – dokładnie mieszamy. Z kurczaka musimy wyciągnąć kości (zostawiamy tylko te na nogach), delikatnie odcinamy je od skóry. Kurczaka wkładamy do przygotowanej marynaty i odstawiamy do lodówki na 20 godzin. Marynatę wkładamy również do wnętrza kurczaka


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszny, najchętniej zjadłabym go z samą surówką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Faktycznie luzowanie kurczaka nie należy do czynności ani łatwych ani szybkich, ale dla takiego efektu faktycznie warto się pomęczyć ! Świetny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ależ świetny pomysł na kurczaka, super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kurczak rewelacyjny,zabieram przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !