Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek wieprzowy bez kości 600 g
chrzan starty
ocet winny 1 łyżka
marchewka 100 g
seler 40 g
pietruszka 60 g
Goździki całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz
cebula 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z chrzanem

Wypłukane mięso zalać wrzącą, osoloną i zakwaszoną wodą, dodać oczyszczone warzywa, cebulę i przyprawy.
Gotować na małym ogniu do miękkości.
Ugotowane mięso pokroić na 4 porcje, ułożyć na półmisku, posypać chrzanem, skropić wywarem i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.07.2012 08:22
lubie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak