Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica dietetyczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 1 łyżeczka
pomidory sredniej wielkosci 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica dietetyczna

Jajka rozkłócić widelcem i osolić.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w kostkę.
Małą żaroodporną patelnię ustawić na obwodzie garnka z wrzącą wodą.
Na patelnię włożyć masło, rozgrzać je i dodać pomidory, chwilę podgrzewać.
Gdy zmiękną pomidory zalać masą jajeczną.
Jak masa zetnie się od spodu zamieszać.
Ogrzewać do czasu, aż cała masa delikatnie się zetnie.
Jajecznicę posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak