Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastko brzoskwiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
budyń waniliowy 3 szt
cukier puder 3 łyżki
margaryna 5 łyżek
dżem truskawkowy
czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastko brzoskwiniowe

Upiec biszkopt.
Masa:Mleko ugotować(odlać 0,5 szkl. na rozrobienie budyniu). Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i mieszać, aż zgęstnieje i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem i cukrem pudrem. Biszkopt przekroić i posmarować dżemem, na dżem układamy kawałki brzoskwiń. Nastepnie wylewamy mase budyniową i przykrywamy 2 częścia biszkoptu, zostawić 4 łyzki budyniu i na biszkopcie posmarować, nastepnie udekorować czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak