Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 750 g
oliwa 0,5 szkl
mąka do oprószenia
pomidor bez skórki i pestek 1 szt
migdały utłuczone 10 szt
wino białe 1 szkl
sól i pieprz
cebula 1 szt
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut na szybko

W garnku na oliwie usmażyć na chrupko kromkę chleba.
Wyjąć, a na tej samej oliwie usmażyć na rumiano cebulę, dodać pomidora.
Do sosu włożyć osolone i oprószone mąką kawałki ryby.
Zagotować i dusić na małym ogniu.
Migdały, chleb z solą i pieprzem oraz wino utrzeć, dodać do ryby, wymieszać i gotować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak