Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
kasza manna 1 szkl
margaryna 1 kostka
jabłka 1 kg
cynamon
proszek do pieczenia
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Jabłka obieram i ścieram na tarce. Dodaję do nich łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy. Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników. Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta. Ciasto piekę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub z lodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak