Sposób przygotowania

Jaja ubić z 1 szkl cukru i miodem, dodać pokrojoną na małe kawałki margarynę i razem utrzeć.
Następnie wsypać mąkę z proszkiem, wlać 3/4 szkl mleka, aromat i starannie wymieszać.
Ciasto wyłożyć na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.
Piec około 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Ostudzone ciasto pokroić na sześciany o boku 4 cm.

POLEWA
Zagotować składniki polewy, masło, cukier, mleko, kakao.
Po zagotowaniu polewy zdjąć z ognia rondelek i dodać rum lub wódkę i wymieszać.
Kostki ciasta maczać w gorącej polewie i ze wszystkich stron posypywać wiórkami.
Kostki kokosowe najlepsze są 2-3 dni po upieczeniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !