Sposób przygotowania

Jeden plaster rostbefu wołowego (polecam dojrzewający) ważący około 25 dag wyjmujemy z lodówki. Zostawiamy na 30 minut, aby przejął temperaturę pokojową. W międzyczasie możemy wyciąć wszelkie niedoskonałości. Następnie smarujemy go z dwóch stron olejem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowy. 2 szczypty rozmarynu sypiemy na suchą patelnię grillową. Gdy ją dobrze rozgrzejemy kładziemy wołowinę. Posypujemy również rozmarynem. Smażymy z jednej strony 4 minuty. Następnie przewracamy, solimy do smaku, nacieramy czosnkiem i smażymy 3 minuty (stek średnio wysmażony z różowym mięsem). Usmażony stek przekładamy na talerz. Czekamy kilka minut, aby soki w mięsie się rozłożyły i gotowe. Smacznego. Dla osób lubiących steki wysmażone czas smażenia należy zwiększyć od 6 do nawet 8 minut na jedną stronę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam mięska z rozmarynem, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Uwielbiam niezbyt wysmażone steki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne żarcie,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszny , aż slinka cieknie na samą mysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !