Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z powidłami śliwkowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kiełbasa 1 pęto
mięso pieczone
powidła śliwkowe 2-3 łyżek
kostka rosołowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
cebula
masło
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z powidłami śliwkowymi

Kapustę poszatkowałam. Zagotowałam w wodzie z przyprawą uniwersalną. Doprawiłam przyprawami. Cebulę obrałam, zeszkliłam na maśle, dodałam pokrojoną kiełbasę i mięso z pieczonego kurczaka-zostało mi z obiadu. Podsmażyłam i wrzuciłam do kapusty. Wszystko gotowałam na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodałam powidła śliwkowe. Doprawiłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.05.2014 12:00
Już staropolska kuchnia wspomina o dodatku powideł do bigosu - nadają fajnego smaku, bo są odparowane i skoncentrowane :)
matesko 02.01.2013 10:05
lubię
[email protected] 06.08.2012 16:01
fajne polaczenie
iziona 12.06.2012 20:54
Śliwki to ja daję do bigosu, ale o powidłach pierwszy raz słyszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak