Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 500 g
margaryna 200 g
cukier 2 szkl
herbatniki 1 paczka
kakao 5 łyżek
rodzynki 100 g
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Blok kakaowy

Zagotować pół szkl wody z margaryną i aromatem, zdjąć z ognia, wsypać mleko z kakao, rodzynkami i pokruszonymi herbatnikami, wymieszać.
Masę włożyć do keksowej formy, zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak