Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek cielęcych

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki cielęce 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz 5 ziaren
białko 1 szt
sok z cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek cielęcych

Nóżki opalić, oskrobać, opłukać i sparzyć wrzątkiem.
Jarzyny obrać i opłukać.
Cebulę posiekać.
Nóżki zalać 2 litrami wody.
Dodać jarzyny, cebulę, czosnek i przyprawy.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu 3 godziny.
Nóżki wyjąć i obrać z mięsa.
Do wywaru wlać ubite białko i sok z 2 cytryn.
Zagotować i przecedzić przez sito.
Mięso ułożyć w formie i zalać wywarem doprawionym solą i pieprzem.
Wstawić do lodówki do zastudzenia.
Można udekorować groszkiem lub według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak