Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao. podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na blachę i upiec.

Na pierwszy biszkopt wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka. Mleko ubijac, aż zwiększy swoją objętość wtedy wlac do niego zimna płynną galaretkę brzoskwiniową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galeretką, których galaretka jest rozpuszczona w 3,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. Przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką brzoskwiniową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaka wielkość blaszki na taki wielki biszkopt?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !