Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowa Pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt.
cukier 1 szkl
mąka 3/4 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko skondensowane niesłodzone 0,5 l
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
wiśnie bez pestek 2 słoiki
galaretka wiśniowa 2 szt
czekolada 1 szt
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa Pianka

Biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao. podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na blachę i upiec.

Na pierwszy biszkopt wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka. Mleko ubijac, aż zwiększy swoją objętość wtedy wlac do niego zimna płynną galaretkę brzoskwiniową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galeretką, których galaretka jest rozpuszczona w 3,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. Przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką brzoskwiniową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.06.2012 21:25
jaka wielkość blaszki na taki wielki biszkopt?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak