Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny serniik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1,8 kg
Kasia 1 szt
jaja 10 szt
cukier 2 szklanki
budyń waniliowy 2 szt
rodzynki
olejek cytrynowy 1 szt
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny serniik

palmę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. następnie dodawać po jednej łyżce twarogu. Utrzeć na jednolitą masę, dodać 2 budynie, olejek, sparzone rodzynki i skórkę z jednej cytryny.
białka ubić, dodac do masy, pozostawić niewiele na "górę" dodać 1/2 szklanki cukru i ubić na sztywną pianę.

ciasto wylac do formy piec 60 minut w temp. 180 stopni po 50 minutach na wierzch polac ubite białka z cukrem i piec pozostałe 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirosława5 22.10.2012 10:06
dziękuję
gottrina 12.06.2012 19:43
ciekawie wygląda
Mirosława5 12.06.2012 19:08
tak jak wygląda tak też smakuje:) rozpływa się w ustach:)
Sylwia29 12.06.2012 19:04
Pycha ;)
Pietruszka 12.06.2012 19:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak