Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 sztuk
flaki wołowe 1 kg
por
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
majeranek
seler
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka wołowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki wołowe

flaki umyć, trzy razy zagotować i zlać wodę.
Gdy flaki będą trzy zary zlane, wodę posolić, dodać kostkę wołową liść laurowy gotować aż flaczki będa miękkie następnie dodać pokrojoną marchewkę, seler, por, cebulę, dodać majeranek a na końcu koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak