Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieso od łopatki kilogram
koncetrat pomidorowy 3 słoiczki pudliszki
boczek 70 dkg
kiełbasa zwyczajna 3-4 szt.
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę kiszoną delikatnie wypłukać i odcisnąć , białą pokroić włożyć w ganek razem z kiszoną gotować 0,5 godziny (z zielem angielskim i liściem laurowym), odlać wodę z kapusty, usmażyć mięso, boczek pokrojone w kostkę dodać do kapusty, sparzyć suszone grzyby i dodać do kapusty. kiełbasę pokrojoną w kostkę włożyć na tłuszcz po mięsie dodać do kiełbasy koncentrat 2,5 słoiczka i podsmażać i wymieszać przez chwilę. Następnie wlać do kapusty i, wymieszać i na małym ogniu podsmażać...doprawić pieprzem i papryką...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 14.04.2012 21:15
bardzo lubię bigos zabarwiony koncentratem
iga2 01.07.2011 23:55
pyszności
Grazyna0211 28.06.2011 14:48
dobre bo nasze!
basia70 16.05.2011 14:36
super
Ewelina47 09.02.2011 07:37
nasz polski pyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak