Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną delikatnie wypłukać i odcisnąć , białą pokroić włożyć w ganek razem z kiszoną gotować 0,5 godziny (z zielem angielskim i liściem laurowym), odlać wodę z kapusty, usmażyć mięso, boczek pokrojone w kostkę dodać do kapusty, sparzyć suszone grzyby i dodać do kapusty. kiełbasę pokrojoną w kostkę włożyć na tłuszcz po mięsie dodać do kiełbasy koncentrat 2,5 słoiczka i podsmażać i wymieszać przez chwilę. Następnie wlać do kapusty i, wymieszać i na małym ogniu podsmażać...doprawić pieprzem i papryką...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nasz polski pyszny bigos
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobre bo nasze!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo lubię bigos zabarwiony koncentratem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !