Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
bazylia 2 doniczki
orzechy nerkowca 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
pierś z kurczaka 2 sztuki
parmezan 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z penne własnoręcznie zrobionym

Makaron gotujemy al dente. Obrywamy listki bazylii, myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do moździerza (malaksera) i miażdżymy na papkę. Dodajemy czosnek. Na patelni, smażymy posiekane orzechy nerkowca, podsmażamy chwilkę. Następnie wrzucamy bazylię z czosnkiem, trochę smażymy. Przyprawiamy do smaku solą. Opcjonalnie dla mięso - lubnych można razem z orzechami podsmażyć pokrojonego kurczaka w kosteczki. Wszystko wrzucamy do makaronu i posypujemy parmezanem dla smaku!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 13.06.2011 06:57
pyszne
Anna141
Anna141 11.05.2011 08:44
smaczne:)
szajba2 19.03.2011 17:04
fajne
kielcok1 19.03.2011 16:54
ciekawe
Neetka90 03.01.2011 15:08
No no.. pysznie wygląda;)
Barbara55 30.12.2010 14:30
spróbuję
Emilia22 20.09.2010 11:26
smakowite
Kate131 07.09.2010 21:17
czyli makaron z pesto.uwielbiam taki:)
aga130982 05.07.2010 13:06
MUSZE SPRÓBOWAĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak