Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 1 szkl
miód prawdziwy 3 łyżki
olej 1/2 szkl
mąka pszenna 1/2 kg
cukier 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kardamon 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczek

Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Jajka, miód, mleko i olej miksujemy na gładką masę. Powoli do tej masy dosypujemy sypkie składniki. Miksujemy pare minut na gładką masę. Masę wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą i pieczemy ok 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy ciasto się upiecze i wystygnie polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak