Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos indyjski słodko-kwaśny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula
olej sezamowy 1 łyżka
pasta sezamowa 1 łyżka
sól i pieprz
bulion warzywny 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sos indyjski słodko-kwaśny

czosnek i cebulę obrać posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju dodać pastę sezamową(tahinę)rozrobioną w kilku łyżkach bulionu dusić przez minutę wymieszać z chutney imbirowym i bulionem warzywnym wymieszać i zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem mocno podgrzać na małym ogniu cały czas mieszając,można także sos zmiksować na gładką masę,podawać do sałatek z marynowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.10.2012 09:03
super
Justyna Jussstiii 13.06.2012 08:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak