Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Kapustę przepłukać i ugotować z liściem laurowym i zielem.( w zależności czy lubimy kwaśną i czy kapusta jest bardzo kwaśna- możemy odlać w trakcie gotowania wodę i gotować w kolejnej). Przestudzić i dobrze odcisnąć. Pokroić na drobno. pieczarki płuczemy i kroimy drobno i dusimy wraz z pokrojoną cebulką na maśle (ok 180 gram). Dodajemy do kapusty. NA pozostałym maśle smażymy na złoto bułkę i dodajemy do farszu. Doprawiamy pieprzem i solę. Możemy dodać buliony grzybowego, albo ugotowanych grzybków. Możemy też dodać mielonego kminku.


Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie pierożki są pychowate.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pychowate:))Tego jeszcze nie słyszałam:) zapożyczam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata34

    na pewno "pychowate" u mnie najlepsze robiła moja babcia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam takie pierożki:) a "pychowate" fajne słowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    no fajne fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    u mnie najlepsze mama

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !