Sposób przygotowania

bakłażan umyć osuszyć i pokroić w plasterki o grubości 1,5cm.oprószyć solą i pieprzem i odstawić na pól godziny aby puścił sok,osączyć go na sicie i każdy plaster posmarować z obu stron ketchupem ułożyć na ruszcie i upiec na złoty kolor w czasie pieczenia smarować oliwą,paprykę osączyć z zalewy pokroić w dość grubą kostkę,pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić,por oczyścić i poszatkować bazylię opłukać i pokroić w paski wszystkie składniki połączyć ze sobą pozostałą oliwę wymieszać z 2 łyżkami zalewy z papryki szczyptą soli i pieprzu i polać sałatkę odstawić na pół godziny,przed podaniem obrać ugotowane jajka pokroić na cząstki i udekorować sałatkę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !