Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z marynowanej papryki i bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 30 dkg.
pomidory 2 szt.
por
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz
bazylia 1/2 pęczka
papryka marynowana 30 dkg.
ketchup 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z marynowanej papryki i bakłażana

bakłażan umyć osuszyć i pokroić w plasterki o grubości 1,5cm.oprószyć solą i pieprzem i odstawić na pól godziny aby puścił sok,osączyć go na sicie i każdy plaster posmarować z obu stron ketchupem ułożyć na ruszcie i upiec na złoty kolor w czasie pieczenia smarować oliwą,paprykę osączyć z zalewy pokroić w dość grubą kostkę,pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić,por oczyścić i poszatkować bazylię opłukać i pokroić w paski wszystkie składniki połączyć ze sobą pozostałą oliwę wymieszać z 2 łyżkami zalewy z papryki szczyptą soli i pieprzu i polać sałatkę odstawić na pół godziny,przed podaniem obrać ugotowane jajka pokroić na cząstki i udekorować sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.12.2012 10:21
smaczna
Justyna/Dzastus 18.08.2012 23:28
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak