Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA CZERWONA NA ZIMĘ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cebula 1 kg
Zalewa:
woda 1,5 l
ocet 3 szkl
cukier 8 łyżek
kapusta czerwona 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA CZERWONA NA ZIMĘ

Kapustę z cebula poszatkować, dodać starte jabłka i posolić odstawić na 24 godziny. Z wody octu i cukru zrobić zalewę wrzucić do niej kapustę cebule i jabłko porządnie odciśnięte i gotować aż kapusta będzie miękka. Gdy się ugotuje wstawić do słoików, zakręcić. I każdy słoik gotować jeszcze 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak