Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PARÓWKI Z RYŻEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 szt
smalec 2 łyżki
ryż 1 szkl
sól do smaku
cebula 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PARÓWKI Z RYŻEM

Parówki sparzyć wrzątkiem , nakłuć i powoli zrumieniana smalcu. Tłuszcz z patelni przelać do rondla a parówki pozostawić w cieple na patelni pod przykryciem. Do rondla z tłuszczem włożyć posiekana cebule, zasmażyć ją wsypać szklankę ryżu, dodać sól i nieco papryki. Wymieszać z tłuszczem, cebula i trzema szklankami wody. Ugotować ryz na sypko. Ugotowany ryż ułożyć na półmisku a na nim parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak